Gaziantep Amerikan Kültür lisesi olarak öğrenmeyi öğrenme ve tam öğrenme modelimizle öğrencilerimizi yetenek ve eğilimleri doğrultusunda üniversiteye ve hayata hazırlıyoruz.

Öğrencilerimiz lisemizde öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, ihtiyaçlarına yönelik belirlenen müfredat ve içerikler sayesinde, problem çözme, deney, tartışma ve sorgulamaya dayalı öğrenim görürler. Bunun yanında sosyal ve bireysel becerilerini ortaya çıkaracak etkinlik ve aktiviteler okulumuzun olmazsa olmazlarıdır. İki dilli ortamda bilgi ile donanmış, özgüveni yüksek, üretken, ulusal ve uluslararası sınavlara hazır, yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişirler.

Lise eğitimi alan tüm öğrencilerin temel amacı bir üst eğitim kurumuna yerleşip gelecekte iyi bir meslek sahibi olmak ve kariyer yapmaktır. Okulumuzda uyguladığımız gerek eğitim modelimiz gerek kişiye özel akademik programlarımız gerekse bilimsel ve teknolojik alt yapımızla öğrencilerimiz harici hiçbir eğitim kurumuna ve özel derse ihtiyaç duymamakta ve hedefledikleri üniversitelere yerleşmektedirler.

Kısacası;

• Eğitim ve öğretimde modern teknolojinin kullanılması,
  • Rehberlik destekli, öğrencilere kişisel çalışma programlarının hazırlanması,
  • Ölçme değerlendirme biriminin sınav sonuçlarını takip ederek geri dönüt vermeleri,
  • Öğrenmeyi öğrenme ve tam öğrenme hedefleri,
  • Sosyal ve duygusal beceriler,
  • Kültürel farkındalık yaratma,
  • Yabancı dilde iletişim ve kendini ifade etme,
  • Matematiksel, bilimsel ve teknolojik yeterlilik,
  • Dijital yeterlilik,
  • En fazla 22 kişilik sınıflar,
  • Yaşam disiplininin kazanılması ve daha birçok farklılık elde etmek gibi hedeflerimizi gerçekleştirmek için Gaziantep Amerikan Kültür Kolejinde buluşalım.

KARİYER PLANLAMA ÇALIŞMALARI VE YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMALIK

Okulumuzda öğrencilerimizin eğilimleri ve yetenekleri belirlenmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin kendilerine uygun en doğru seçimi yapmaları ve hedeflerini belirlemeleri sağlanır.

Okulumuzun psikolojik danışmanı, öğrencilerimizin duygusal, akademik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için onlara her türlü rehberlik etmektedir. Bu rehberlik sayesinde teker teker, küçük gruplar halinde ya da düzenli bir biçimde yapılan grupla psikolojik danışma teknikleri aracılığıyla akademik çalışmalara ek olarak sosyal yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.

Alanında uzman, kariyer planlama ekibimizle öğrencilerimizin birlikte yaptığı bu çalışmalar öğrencilerimizi hem üniversiteye hem de iş yaşamına hazırlamaktadır.

Okulumuzun bünyesinde bulunan yurt dışı eğitim danışmanlığı birimi, öğrencilerimizi hem Avrupa hem de Amerika’da bulunan çeşitli üniversitelere yerleşmelerini hedeflemektedir. Bu amaçla uzmanlarımız öğrencilerimiz ile birlikte yıl boyunca başvurularını planlayıp hedeflerine ulaşmalarına destek olmaktadır. Öğrencilerimizin yüksek öğretim eğitimi almak istedikleri okullar, bölümler, ve kariyer planlamaları detaylı olarak çalışılıp öğrenciye en yüksek düzeyde fayda sağlamak okulumuzun temel amaçları arasındadır.

YETİŞTİRME KURSLARIMIZ

Gaziantep Amerikan Kültür Kolejinde öğrencilerimizin eksik oldukları konuları gidermek ve öğrenilen konuları da pekiştirmek için yetiştirme kursları yapılmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda her öğrencimize akademik anlamda eksiklerini giderebilmesi için “Kişisel Çalışma Planları” sunulmaktadır.

Sınav hazırlık süreci içerisinde olan öğrencilerimizin başarıları sürekli bireysel olarak irdelenmekte, öğrencilerimizin eksik olduğu konular, alanında uzman branş öğretmenleriyle yapılan yetiştirme programları ile giderilmektedir. Bu şekilde öğrencilerimizin geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesi, geleceğe güvenle bakması, özgüven kazanması, kendini gerçekleştirmesi, etkili ve verimli ders çalışma disiplini kazanması sağlanmaktadır.