İngilizce’yi Anadil Düzeyinde Öğretiyoruz

Kolejimizde 3 anasınıfı dersliği bulunur ve her sınıfta birisi okul öncesi diğeri İngilizce olmak üzere iki dilli eğitim verilir.

Gaziantep Amerikan Kültür Koleji’nde İngilizce ders olarak değil, hayatın doğal akışı içinde öğretilir. Bu şekilde öğrencilerimiz İngilizce’yi anadilleri gibi konuşmaktadır.

Montessori araçları ile donatılmış sınıflarda, en fazla 15 öğrenci ile eğitim verilir. Okulumuzda; akıl oyunları, bireysel müzik odaları, görsel sanatlar, bilişim teknolojileri fen atölyeleri ile öğrenme stillerine uygun oluşturulmuş oyun ve çok sayıda etkinlik odası bulunmaktadır.

Anaokulumuzda kapalı spor salonu, bilim sınıfı, oyun bahçesi, bale ve modern danslar salonu ve oyun bahçesi bulunmaktadır.

Anaokul programında yer alan etkinlikler, çocukların gelişim düzeyi, yaşları ve bilgilerine göre düzenlenirken, becerilerini geliştirici fırsatlar verilmektedir.

Proje çalışmaları ile öğrenme ve araştırmaya ilgili duyacakları, neden sonuç ilişkileri kurabilecekleri ortamlar oluşturulmaktadır.

Ana programda Türkçe Dil Etkinlikleri, Okuma ve Yazmaya Hazırlık Çalışmaları, Dramalar, Fen ve Doğa Çalışmaları, Sanat Etkinlikleri birbiri ile ilişkilendirilerek bir bütünlük içinde sunulmaktadır.

Öğrenciler için yüksen standartlar oluşturan GEMS ve Montessori programlarımız onları ezberci eğitimden uzak sorgulamaya dayalı, kendini keşfetmeye yönelik bir öğrenime yöneltmektedir.

Programda; öğrencilerin aktif olarak katılabilecekleri bir öğrenme oyun ortamı sağlanarak ilgi ve becerileri doğrultusunda estetik zevkleri, çevre duyarlılığı edinmeleri ve insan ilişkilerinde problem çözümüne yönelik davranışları kazanmalarına olanak sağlanmaktadır.